Preguntes freqüents

He ingressat 100 euros per donar-me d'alta com a soci, i ningú s'ha posat en contacte amb mi?

Què és la quota trimestral de 17,14 euros?

Quina seguretat tinc, que el projecte arribi a bon port?

Un cop fundada la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl, en quina situació queda, l'Associació per la nova CAIXA CATALANA, Cooperativa de Crèdit?

Vull fer un col·loqui, conferència o debat al meu poble, a la meva entitat, etc. Què he de fer per saber més de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl.

Per què Catalana de Serveis Financers?

Quan comença a treballar la Catalana de Serveis FinancersHe ingressat 100 euros per donar-me d'alta com a soci, i ningú s'ha posat en contacte amb mi?

En l'ingrès cal que hi figuri el nom i els dos cognoms i s'ha d'omplir el formulari de la web.

Si ho heu fet, sisplau truqueu al 93 681 39 43 amb la data de l'ingrès , cercarem els comprovants i regularitzarem la vostra situació com a soci de la cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl.


Què és la quota trimestral de 17,14 euros?

En l'assemblea fundacional del 3 de setembre del 2016, els socis varen decidir que era imprescindible no disposar del capital fundacional.

Conscients de les despeses i les dificultats del projecte fins arribar a obtenir del Banc Central Europeu de Frankfurt una llicència bancària, els socis fundadors van aprovar el cobrament d'aquesta quota trimestral de 17,14 euros fins a tenir la llicència bancària. És a dir, fins esdevenir una Cooperativa de Crèdit.

Si algún soci pateix dificultats econòmiques, no se li cobrarà la quota.


Quina seguretat tinc, que el projecte arribi a bon port?

Evidentment, tot el nostre projecte està subjecte a incerteses...

Pel que fa a obtenir la llicència bancària (modalitat internacional compartida), hem iniciat converses amb una important Cooperativa de Crèdit europea per posar-nos al seu moment a sota del seu paraigua.

Estem conversant amb iniciatives similars a la nostra a Bèlgica, Croàcia i Portugal per establir una aliança internacional de noves Cooperatives de Crèdit europees i agrupar forces.

El projecte depèn de nosaltres mateixos: serem capaços d'aconseguir en uns tres anys la massa de socis necessària per tenir una llicència bancària al Banc Central Europeu de Frankfurt?


Un cop fundada la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl, en quina situació queda, l'Associació per la nova CAIXA CATALANA, Cooperativa de Crèdit?

Tan aviat sigui operativa la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl, deixarem en estat latent l'Associació per la nova CAIXA CATALANA, Cooperativa de Crèdit.

Als membres de l'Associació qui s'han donat d'alta com socis de la Cooperativa ja no se'ls carregarà més la quota trimestral de 15 €.

Preveiem que l'Associació vetlli en els anys vinents per mantenir intacte l'esperit inicial pioner, de quan vàrem decidir caminar cap a la forma de Cooperativa de Crèdit.


Vull fer un col·loqui, conferència o debat al meu poble, a la meva entitat, etc. Què he de fer per saber més de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl.

Des de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl volem fer almenys un acte de difussió a cadascuna de les comarques catalanes.

Només cal que ens escriviu a contacte [ arroba ] catalanasf.cat proposant-nos un lloc, un dia i una hora al vostre poble, al vostre barri, a la vostra entitat. Informarem els assistents de on estem en el projecte de tenir operativa a Catalunya, una Cooperativa de Crèdit al servei dels catalans.


Per què Catalana de serveis financers?

L'Associació per la Nova Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit treballa per arribar a bastir una nova entitat financera. El procés de recaptació de capital fundacional i sobretot aconseguir una llicència bancària al Banc Central Europeu és una tasca gegantina.

És imprescindible fraccionar aquesta tasca en etapes: Ja hem aixecat la persiana amb la forma jurídica inicial de Cooperativa de Serveis Financers.

Al seu moment, l'experiència i especialment, el capital acumulat en aquesta primera etapa serviran per convertir-se en la futura i definitiva Cooperativa de Crèdit que volem ser des del primer dia.

Quan comença a treballar la Catalana de Serveis Financers?

A la primavera del 2018 hem iniciat una campanya de captació de socis.

Començem a donar un primer servei d'assessorament fiscal als socis, en la Campanya de Renda 2018.

Cap a la tardor de 2018 volem iniciar el primer circuit de captació de recursos dels sòcis (Recollir estalvi i comptabilitzar-lo com capital de la Cooperativa)/Concessió de finançament a projectes d'altres socis de la Cooperativa.La Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl es concep com una eina de desenvolupament.
Oferir serveis financers esdevè un mitjà, més que un objectiu.

Calendari de presentacions i xerrades El calendari de xerrades i presentacions de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl

Universitat Catalana Estiu, agost 2018:
L'ENSORRAMENT DE LES CAIXES D'ESTALVI CATALANES, VIST DES DE DINS
La Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl a la Universitat Catalana d'Estiu 2018: Marc Pons. L'ensorrament de les caixes d'estalvi catalanes, vist des de dins

Universitat Catalana Estiu, agost 2018:
LES MONEDES SOCIALS PER LA SOBIRANIA FINANCERA
La Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl a la Universitat Catalana d'Estiu 2018: Martí Olivella. Les monedes locals i socials com eina per la sobirania financera a la República Catalana


La Cooperativa Catalana de Serveis Financers participa a la Fira de Consum Estrategic de Les Corts, a Barcelona. 11 de maig del 2019

Dissabte 11 de Maig: Fira de Consum Estratègic a Les Corts, Barcelona

Arcadi Oliveres i Joan Olive parlen sobre consum estrtegic i banca etica
Hem vull apuntar com soci de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl, futura Cooperativa de Crèdit